Djurskötsel

Tåby Gård

-Bo på lantgård

Djurskötsel

På Tåby finns just nu fyra gotlandstackor (hon-får), fyra tack-lamm och två bagg-lamm, nio hedemorahöns & tre tuppar (varav en är herren på täppan), fjorton årskycklingar ( varav troligen fyra tuppar), fyra vuxna ankor och en årsellingar (som är uppfödd med de fjorton kycklingarna så att hon (?) tror att hon är en höna, samt tre kaniner (två honor och en hane).

 

Barnen (och även alla vuxna som vill) får mer än gärna delta i skötseln av våra djur. De kanske vill hjälpa till att mata hönsen och plocka några ägg till frukost? Kanske vill de hjälpa oss att flytta våra får till en ny hage eller bara fylla på lite vatten? Våra kaniner älskar att bli aktiverade, kanske via en liten hinderbana som barnen skapat själva?

 

Alla våra djur är mycket snälla och tama och tycker om att umgås. Man kan när som helst gå in i hagen och krama alla keliga får (glöm inte att stänga grinden, får är av uppfattningen att gräset oftast är lockande grönt på utsidan) eller klappa de fina hönsen som går fritt på tomten. Det finns också selar att sätta på våra kaniner så att barnen kan gå ut med dem utanför kaninburarna.